top of page

RESTHOUT

Als toegewijde meubelmaker en milieubewuste vakman, hecht ik veel waarde aan de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van mijn werk.

Sorteren
Een van de manieren waarop ik dit in de praktijk breng, is door zorgvuldig al mijn resthout te sorteren op basis van de hoeveelheid chemicaliën die erin zitten. Het gaat hierbij om materialen zoals lijm in multiplex, spaanplaat en MDF, en zelfs de oude lak van gerecyclede meubels.
Dit proces is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat het vuile, niet-brandbare hout gescheiden blijft van het schone, brandbare hout.

Hierdoor kan ik optimaal gebruikmaken van herbruikbare en recyclebare materialen, terwijl ik tegelijkertijd de impact op het milieu minimaliseer. Het gescheiden houden van deze materialen stelt me in staat om op verantwoorde wijze resthout te verwerken en te zorgen voor een duurzame benadering van mijn werk.


Alle beetjes helpen
Ik ben ervan overtuigd dat kleine inspanningen zoals deze een aanzienlijk verschil kunnen maken in het verminderen van afval en het bevorderen van milieuvriendelijke praktijken in de meubelindustrie. Het draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van de ecologische voetafdruk, en het is een reflectie van mijn toewijding aan vakmanschap met respect voor onze planeet.

resthout
bottom of page